Premium

Versterkers met een G-Spot

Ernst Neve is hoofdredacteur

van het maandmagazine HVT

(Hifi Video Test).

Hij bericht over opvallende

trends op hifi- en

audiogebied.

U heeft vast weleens van de Engelse term ’sex sells’ gehoord. Toen de ontwerpers bij het Engelse Arcam de term Class-G bedachten, hadden ze toch echt iets anders in het hoofd. In dit geval is Class-G een term voor nieuwe versterkerschakeling. Misschien voor ingewijden best sexy, maar waar het op neerkomt is dat Arcam versterkers met Class-G krachtig genoeg zijn voor de wat moeilijker aan te sturen luidsprekers en tegelijkertijd bijzonder verfijnd kunnen klinken.

Een combinatie van Klasse-A en Klasse-AB, waar het geheim zit in een compleet opnieuw ontworpen voeding. Het leuke voor ons zit ’m in het feit dat Arcam bij die groep Engelse topversterkers hoort waar ik het hier zovaak over heb. De groep die nog echt muziek maakt. Ze maken al sinds 1976 audiocomponenten en zijn specialisten in zowel klassieke stereoweergave als surround sound. Nog leuker is dat je al vanaf 849 euro van het Arcam-geluid van de SA10 geïntegreerde versterker kunt genieten. Wil je kunnen streamen en heb je ook nog een verzameling cd’s in de kast staan, dan kun je met een CDS50 voor hetzelfde bedrag bij het merk terecht. Met de Arcam SA20 kun je voor 1199 euro de wonderen van Class-G thuis ondergaan. Sluit er een paar mooie luidsprekers op aan en je weet je verzekerd van vele uren genieten van muziek.

Voor de mensen die alleen een top streaming versterker zoeken, heeft Arcam de SA30. Dit topmodel gaat voor 2399 euro over de toonbank van de geautoriseerde Arcam-dealer. Het is allemaal een hele hoop geld. Maar als je je bedenkt hoeveel plezier je in huis haalt met een echt goed hifisysteem, dan is het de overweging zeker waard. Altijd geldt: eerst luisteren, dan kopen. En met de huidige Coronamaatregelen kun je dat ook in alle rust en veiligheid doen. Is het niet bij de specialist in de winkel, dan is het wel bij jezelf thuis. Informeer er maar eens naar.

Meer informatie op de website van de importeur www.terrason-audio.nl