Premium

Avanti trekt mannenploeg terug uit eredivisie tafeltennis en ziet kopman Goessens vertrekken naar Smash’70

Avanti trekt mannenploeg terug uit eredivisie tafeltennis en ziet kopman Goessens vertrekken naar Smash’70
Kopman Simon Goessens verlaat Avanti voor een avontuur bij landskampioen Smash’70.
© Foto Orange Pictures/Hans van der Valk
Hazerswoude-Dorp

Avanti heeft zich door personele problemen teruggetrokken uit de eredivisie. De Hazerswoudse tafeltennistrots, die door het vroegtijdig beëindigen van de competitie verzekerd was van nog een jaar op het hoogste niveau, maakte dit onlangs bekend bij de NTTB. Blessureleed en vertrek van een aantal spelers lagen hier aan ten grondslag.

„Het is jammer, maar geen ramp”, zegt wedstrijdsecretaris Vincent Swart. „ We zagen het al een tijdje aankomen en zijn met alle betrokkenen om de tafel gaan zitten en kwamen tot de conclusie dat we in september geen representatief team op de been konden brengen. We hebben nog wel geprobeerd om een versterking te halen maar we waren er geen voorstander van om er drie te halen, dat past ook niet in onze visie.”

Avanti kende een moeilijk seizoen, stond drie ronden voor het einde laatste maar kwam door de coronamaatregel van de NTTB met de schrik vrij. Swart: „Simon Goessens (speler en lid van de technische commissie) en ik hebben alles geprobeerd om het team in stand te houden. Maar Frank Hollak kreeg begin februari een ski-ongeluk en was zwaar geblesseerd aan z’n been en kan pas mogelijk weer in 2021 spelen. Vincent Blom gaf eerder al aan te gaan stoppen. En Ruan Greyling nam het besluit om over te stappen naar het Westlandse De Salamanders, wat we gezien de omstandigheden dit seizoen waarin we een aantal keren met wisselspelers moesten acteren begrijpen. We hielden alleen in eerste instantie nog Simon Goessens over. We hebben het nog een tijdje gerekt maar begin mei hebben we de knoop doorgehakt.”

Belangstelling

Dat laatste heeft mede te maken met de overstap van kopman Goessens naar landskampioen Smash’70. Goessens (32), die zijn conditie op peil houdt met fietsen en hardlopen,verbaasde zich erover dat er voor hem nog behoorlijk wat belangstelling was van clubs, maar de keuze voor Smash was redelijk duidelijk. „Ik heb er absoluut zin in en heb uiteindelijk gekozen voor kwaliteit. Dit is een sfeervolle en fijne club, net als Avanti waar ik vijf jaar met plezier heb gespeeld en training gegeven. Ik moet overigens nog wel mijn handtekening zetten, maar dat zal van de week denk ik gebeuren.” Bij Avanti was men enigszins verrast door de plotse ambitie van de Utrechter met een lang Scylla verleden, maar de club begrijpt zijn keuze.

Het besluit van Avanti, waar Sundeep Singh, Nermin Smajic en Hans Lingen als trainers onder contract staan, om terug te gaan naar de eerste divisie kwam dus niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel. „Nee, we hebben nu de plek over kunnen geven aan Klimaatgroep uit Middelstum dat na een bericht op tt nieuws.nl meteen contact met ons opnam. Die jongens hebben wel ambities en zijn blij met de eredivisie”, weet Swart.

„Voor ons is de eerste divisie beter en ook voor de competitie is het beter. Wij nemen de competitie serieus, maar het is nog maar de vraag hoe het na 1 september allemaal gaat lopen met de hudige coronamaatregelen.”

Swart ziet ook de positieve kant van een stapje lager spelen. „We spelen nu met eigen mensen en dat is ook mooi.”, vindt Swart, pas afgestudeerd in de internationale economie. Het vlaggenschip zal in het nieuwe seizoen bestaan uit good-old Martin Groenewold, Albert van Beek, Olaf Stolwijk, Swart zelf en de weer op het oude nest teruggekeerde Ronald Vijverberg, die bij eerste divisie promovendus TOGB weinig aan spelen toekwam.

Net binnen