Vier versterkingen voor waterpoloërs ZVL-1886, Leidse ploeg wil meedoen om de titel

Vier versterkingen voor waterpoloërs ZVL-1886, Leidse ploeg wil meedoen om de titel
© Taco van der Eb
LEIDEN

ZVL-1886 wil de komende jaren meedoen om de prijzen. Om die ambities te verwezenlijken versterkt de Leidse waterpolovereniging zich met vier topspelers. Zo maakt Claudio Brancotello deze zomer de overstap van AZC naar Leiden. De Italiaan was vorig seizoen goed voor maar liefst 48 doelpunten.

Daarnaast trok ZVL twee sterke Hongaren aan. Gergo Marnitz (31) is de meest ervaren van de twee en kwam negen keer uit voor de nationale ploeg. De 23-jarige Simon Vogel komt over van topclub Vasas. Jelto Spijker is de nieuwe doelman van de Leidse waterpoloërs. Spijker doorliep alle Nederlandse jeugdselecties en is afkomstig van GZC DONK.

Marco Spee, voorzitter van Stichting Topwaterpolo Leiden, hoopt het topsportklimaat in Leiden verder uit te bouwen. ,,In het seizoen 2016-2017 hebben we de eerste stappen qua verdere professionalisering gezet met het aantrekken van de Hongaar Adam Maklari, gevolgd door de komst van routinier Roeland Spijker. Dat resulteerde direct in een aantal prachtige finales, maar nog niet in prijzen. Nu een groot aantal spelers van die ploeg weg zijn, is dit het moment om gericht door te pakken."

Net binnen