Premium

’Online en real life kunnen ook naast elkaar bestaan’

’Online en real life kunnen ook naast elkaar bestaan’
Esther Groenewoud houdt online wijnproevrijen.
© PR foto

De Voorhoutse Esther Groenewoud van wijntjesmetesther.nl geeft sinds de coronacrisis haar wijnproeverijen online en dat bevalt prima. ,,Ik wil nog even afwachten voor ik definitief de keuze maak, maar voorlopig ben ik wel van plan om het als optie te blijven aanbieden, ook als er minder beperkingen zijn.”

Bij zo’n online proeverij bestel je je wijnpakket, waar twee of zes flessen wijn in zitten, een smaakwiel en een scoreformulier. Je krijgt vervolgens een linkje en op het afgesproken tijdstip log je in via Zoom en zit je in een online groepsgesprek met Esther en de rest van het gezelschap. En dan is het verder eigenlijk net als een normale proeverij van Groenewoud. ,,Alleen moet je nu je eigen hapjes maken.”

Ze schat in dat de vraag naar online proeverijen ook in de toekomst zal blijven. ,,Ik denk dat mensen voorlopig nog veel blijven thuiswerken, en dit is een leuke manier om buiten werktijd contact te houden met collega’s. En ook als je niet bij elkaar om de hoek woont is het handig. Je hoeft na de online proeverij immers niet meer in de auto te stappen.”

Met de online proeverij kan Groenewoud haar proeverijen in heel Nederland aanbieden, dus het vergroot haar bereik. Ze heeft sowieso de online-smaak te pakken: ,,Ik ben op mijn website nu ook bezig met filmpjes. Je klikt dan op een van mijn wijnen en dan vertel ik in een filmpje het verhaal van de wijn. Ik denk echt dat mensen toe zijn aan online opties en dat online en real life naast elkaar kunnen blijven bestaan.”