Premium

Grootschalige opknapbeurt Biltlaan in Katwijk bijna klaar

Grootschalige opknapbeurt Biltlaan in Katwijk bijna klaar
De werkzaamheden in de Bitlaan in januari, toen ze nog in volle gang waren.
© Foto Johan Westra
Katwijk

De grootschalige opknapbeurt van de Biltlaan in Katwijk loopt geheel op schema en is bijna klaar. De doorgaande weg, die de noord- en zuidkant van het dorp met elkaar verbindt, gaat op maandag 6 juli in beide richtingen weer open. Vanaf zaterdag 30 mei is er weer één rijbaan beschikbaar, voor verkeer dat in noordelijke richting vanaf kruispunt Hoorneslaan richting sportpark De Krom rijdt.

Fietsers gaan er ook veel van merken: het oude groen langs de oostkant van de Biltlaan heeft deels plaatsgemaakt voor een fietspad in beide richtingen. De nieuwe groenstrook, die net als het ’stille asfalt’ ook meteen een geluidsdempend effect moet hebben, wordt dit najaar aangelegd. Vanaf september gaat de Biltlaan wederom zes maanden dicht, maar dan op het gedeelte van de Koningin Julianaburg. Die wordt geheel vernieuwd.

Al deze werkzaamheden zijn bedoeld om de Katwijkse infrastructuur geschikt te maken voor de komst van R-Net, de snelle busverbinding met Leiden. Die wordt aan het eind van dit jaar in gebruik genomen.

In dat kader is ook de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de Zeeweg in volle gang, om de doorstroming daar te verbeteren. Voor het zover is, moeten de automobilisten nog even doorbijten: de Zeeweg is tussen de rotonde bij de Koningin Julianalaan en de afslag naar de N206 vanaf 2 juni vijf weken dicht.

Daarna zijn de rijbanen nog tot eind november versmald en geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, vanwege het werk aan de toeritten van de tunnel. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende die periode de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan.