Geen jubileumfeest voor Scouting Shawano’s Oegstgeest, maar wel een jubileumfilm [video]

Op het scoutingterrein van de Shawano’s in Oegstgeest hoef je nooit stil te zitten.
Oegstgeest

Een feestje zat er voor Scouting Shawano’s Oegstgeest, dat zaterdag 75 jaar bestond, door de coronacrisis niet in. Dat komt volgend jaar. Wel zette de scoutinggroep een filmpje op Youtube waarin herinneringen worden opgehaald en voorzichtig vooruit wordt gekeken.

Zo meldt voorzitter Frank Goedhart er vertrouwen in te hebben dat er alsnog op korte termijn een nieuw clubhuis komt. Bij het 70-jarig jubileum sprak hij die hoop ook al uit en namen, zo haalt hij aan, ’de leden feestelijk afscheid van een groot deel van hun terrein’.

,,Sindsdien lijkt er niet veel te zijn veranderd’’, beseft hij anno nu. ,,We zijn alleen maar een deel van ons terrein kwijt en hebben nog steeds geen clubhuis bij.’’

Maar achter de schermen wordt er volgens hem keihard gewerkt met gemeente en andere partijen om het wél voor elkaar te krijgen in hun stukje Overveerpolder. Sinds een aantal jaren delen de scouts die polder met het sportpark Overveer, waar ASC voetbalt en cricket speelt.

De Shawano’s vestigden zich midden jaren ’70 aan de Abtspoelweg. Op hun vorige plek aan het Springveld, waar ze vanaf 1947 hadden gezeten, kwamen hockeyvelden. In een oud pand aan de Geversstraat was het twee jaar eerder begonnen voor de door wijlen oubaas A. Beekes opgerichte groep.

Meer info is te vinden op: www.shawanosoegstgeest.nl of https://www.facebook.com/shawanosoegstgeest