Bouw Residence Van Henegouwen in Noordwijk kan snel beginnen

Residence Van Henegouwen.
© Artist Impression Van Egmond Architecten
Noordwijk

De bouw van Residence Van Henegouwen gaat als alles volgens planning verloopt nog dit jaar beginnen. Na de bouwvak staat de sloop van Hotel Alwine, het Strandhotel en het voormalige garagebedrijf Johan van Rijn op de agenda. Op de hoek met de Golfweg komt aan de Jan van Henegouwenweg een complex met 23 appartementen.

Residence Van Henegouwen is onderdeel van de nieuwbouwplannen van de eigenaren van Hotel van Oranje. Naast uitbreiding van het luxe logiesverblijf, komen er aan de Koningin Wilhelmina Boulevard twee grote appartementencomplexen, met daaronder winkels en een parkeergarage. Omwonenden waren niet blij met de hoogte en omvang van het project en tekenden tot aan de Raad van State bezwaar aan, maar de hoogste bestuursrechter stelde de initiatiefnemers in het gelijk.

De nieuwbouw van Residence Van Henegouwen markeert nu het begin van de werkzaamheden. Het complex bestaat uit twee etages met daarop een kapconstructie. Bouwbedrijf Lange van der Plas gaat het complex bouwen naar ontwerp van Van Egmond Architecten.

De laatste maanden zijn er nog een aantal kleine aanpassingen aan het gebouw gedaan. Zo is het aantal appartementen van 25 naar 23 teruggebracht, is het trappenhuis met lift verplaatst en is de inrit van de parkeerkelder aan de Golfweg komen te vervallen. Die toegang wordt nu gecombineerd met de uitrit op de hoek van de Jan van Henegouwenweg.

Voor deze aanpassingen is een wijzigingsvergunning aangevraagd. De initiatiefnemers denken die snel te verkrijgen. Leiden de aanpassingen tot bezwaren dan wordt de nieuwbouw van Residence Van Henegouwen mogelijk tot volgend voorjaar uitgesteld, of wellicht nog later. De appartementen, waarvoor volgens de initiatiefnemers al veel interesse is, worden via Bonnike Makelaardij in Noordwijk verkocht.