Leidenaars helpen Leidenaars met rijst, kip en Marokkaanse kruiden

Beeld van vanmiddag in de keuken van grand café De Burcht: Amar Harroui tussen twee vrijwillige koks.
© foto Taco van der Eb
Leiden

Rijst met kip en Marokkaanse kruiden, drankjes en fruit. Dat stond deze woensdag op het menu bij de Binnenvest in Leiden.

Het was niet voor niets. De koks die de maaltijden bereidden, hebben hun roots in dat Noord-Afrikaanse land. Tegelijk voelen ze zich échte Leidenaars. En échte Leidenaars doen graag iets voor andere Leidenaars, zeker wanneer die het moeilijk hebben.

,,Dat hoort bij burgerschap’’, vindt Amar Harroui die met zijn stichting Hoop en Ontwikkeling bruggen wil slaan tussen moslims en niet-moslims. Dat hij met zijn kokkerellende vrijwilligers in de ruime keuken van grand café De Burcht terecht kon, maakte het voor hem extra mooi. ,,Zij hielpen ons maar al te graag en ook een bank deed een duit in het zakje’’, meldt hij. ,,Samen krijg je dingen voor elkaar.’’

En wat bleek bij het uitserveren? ,,Dat het echt heeft gesmaakt. En dat maakt mij ook weer gelukkig.’’

Net binnen