Premium

Kitesurfsters Annabel van Westerop en Jalou Langeree reizen niet langer wereld over maar sporten nu in de zee bij Noordwijk

Jalou Langeree: ,,Normaal gesproken was ik nooit langer dan twee weken thuis en nu ben ik al drie maanden in Nederland.”
© Foto Ydwer van der Heide
Noordwijk

Vijftien jaar lang woonde Annabel van Westerop op Aruba. Voor een baan bij North en Mystic is ze nu echter weer terug verhuisd naar Nederland en woont ze in Noordwijkerhout. Samen met Jalou Langeree, die tevens in de top van het kitesurfen meedraait, maakt ze de Hollandse kust onveilig. Normaal gesproken reizen de twee surfsters de hele wereld over, maar vanwege alle corona maatregelen zijn ze nu te bewonderen aan de kust van Noordwijk.

Van Aruba verhuizen naar Nederland. Van een warm, Caribisch eiland naar de Hollandse erwtensoep en van blauw en helder water naar de Hollandse Noordzee. Dat is een behoorlijke overgang en toch gaat Annabel van Westerop (26) dat goed af. „Ik ben wel verbaasd hoe snel ik mijn leven in Nederland nu weer heb opgebouwd”, zegt ze. „Ik kwam hier wel eens voor wedstrijden of om familie te bezoeken, maar verder was Aruba toch echt mijn thuis. Mijn ouders wonen daar nog steeds en ik ben met het Caribische klimaat opgegroeid.”

Net binnen