Ruimere terrassen Voorhout blijven nog even

De Herenstraat in Voorhout.
© foto leidsch dagblad
Voorhout

De Herenstraat wordt er niet meer afgesloten, maar horecaondernemers mogen wel de komende maanden – tot uiterlijk 1 november – een groter terras maken bij hun zaak. Nu sinds 1 juli een flink aantal beperkingen voor de horeca is opgeheven, is het ook niet meer nodig om de Herenstraat in het weekend in de avonden af te sluiten voor verkeer, vindt het college.

De afsluiting afgelopen maand was een idee van de ChristenUnie om de door de corona zwaar getroffen horeca wat lucht te geven. De gemeente Teylingen hield ook een online enquête onder de inwoners en bekeek wat er op social media over gezegd werd. Na gesprekken met ondernemers, omwonenden, politie en hulpdiensten en Arriva is nu besloten dat waar mogelijk ruimere terrassen kunnen komen zonder dat de Herenstraat wordt afgesloten.

Het is nog niet als vanouds, oordeelt het college, maar sinds woensdag mogen horecaondernemingen meer gasten ontvangen en via zogeheten kuchschermen kunnen ook op terrassen meer bezoekers per vierkante meter terecht. De anderhalve meter onderlinge afstand blijft van kracht, waardoor uiteindelijk nog steeds minder gasten ontvangen kunnen worden dan voor de Corona-uitbraak het geval was. Aan die ’sub-optimale’ situatie wil het college met de tijdelijke regeling de ondernemers tegemoet komen.

Ondernemers die hun terras groter willen maken, moeten dat wel (blijven) melden aan de gemeente. Een belangrijke voorwaarde voor een groter terras is dat er voldoende ruimte overblijft voor voetgangers, scootmobielen en mensen met kinderwagens.