Leiden-trainer Geert Hammink heeft met guard Desure Buie de ’Wunschkandidat’ binnen: ’Ik ben er zeker van dat het Leidse basketbalpubliek veel plezier gaat beleven aan zijn spel en leiderschap’

Leiden

Met Desure Buie heeft ZZ/Leiden de eerste buitenlandse kracht voor komend seizoen vastgelegd. De 1,79 meter lange Amerikaanse guard heeft zich voor een jaar verbonden aan de Leidse basketbalclub.

De 23-jarige Buie kwam de afgelopen vijf jaar uit voor Hofstra University. Vorig seizoen was hij goed voor een gemiddelde van 18.2 punten, 5.9 assists, 3.7 rebounds en 2.0 steals per wedstrijd. Slechts in een van de 34 wedstrijden scoorde Buie minder dan tien punten. In een thuiswedstrijd tegen Elon was hij scorend het meest op dreef, de teller bleef in dat duel steken op 44 punten. Hofstra won de titel en plaatste zich voor het NCAA Tournament, maar het coronavirus zorgde voor een abrupt einde van het seizoen.

Verdediger

In 2019 werd Buie uitgeroepen tot beste verdediger van de CAA. Zowel in 2019 als in 2020 werd hij opgenomen in het All Defensive Team van de CAA.Tevens werd Buie vier keer uitgeroepen tot CAA Player of the Week.

Trainer Geert Hammink noemt de Amerikan ’onze Wunschkandidat’. ,,We mogen ons, denk ik, gelukkig prijzen dat hij over een maand onze kant op komt. Desure past perfect in het concept dat we voor ogen hebben en ik ben er zeker van dat het Leidse publiek veel plezier gaat beleven aan zijn spel en leiderschap. Hofstra is een gerenommeerd college, met een excellente coaching staf. De ploeg heeft onder leiding van Desure veel gewonnen afgelopen seizoen.’’

Net binnen