Vrachtwagen Rijnsburgse kringloopwinkel opnieuw doelwit van brandstichting, politie zoekt getuigen [update]

© Flashlight Fotografie
1/9
Rijnsburg

Een vrachtwagen van de Kringloopwinkel Rijnsburg is in de nacht van donderdag op vrijdag behoorlijk beschadigd door een brand. Volgens een woordvoerder van de politie is het vuur vrijwel zeker aangestoken.

De brand is aangestoken bij het linkervoorwiel, waardoor de cabine eerst in vlammen opging. Vervolgens sloeg de brand over naar de wagen. Een passant zag de vlammen en alarmeerde de hulpdiensten. Vorig jaar in april werd bij de wagen ook al brand gesticht. Waarom de vrachtwagen opnieuw doelwit is van brandstichting is onbekend.

De Oegstgeesterweg was in beide richtingen afgesloten.

Volgens een medewerker van de Kringloopwinkel is de vrachtwagen behoorlijk beschadigd geraakt maar wordt hij wel gerepareerd. De kringloopwinkel is daarvoor niet verzekerd. De man schat dat de schade tussen de vijf- en vijftienhonderd euro gaat kosten. Hij heeft geen idee wie er achter de brand zit en waarom het is gebeurd. Volgens hem zijn er mogelijk camerabeelden van de dader. Aan de overkant van de kringloopwinkel staan huizen waar camera’s hangen, zegt hij. Klanten reageren onthutst en geschrokken, zegt hij. ,,Ze zijn helemaal van slag.”

De kringloopwinkel is door de fik behoorlijk gedupeerd. ,,Het is onze enige vrachtwagen.”

De politie zal de beelden zeker opvragen als ze er zijn, zegt een woordvoerster van de politie Den Haag. Verder roept de politie getuigen op die rond kwart over twee in de nacht iets hebben gezien.

Net binnen