Jelle Sels moet in halve finale NK meerdere erkennen in dubbelmaat

Jelle Sels.
© Archieffoto
Amstelveen

De halve finale bleek donderdag het eindstation voor Jelle Sels op het Nederlands kampioenschap. De tennisser uit Alphen aan den Rijn moest op de banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen zijn meerdere erkennen in zijn dubbelmaat Gijs Brouwer.

De speler uit Venhuizen, die een ronde eerder Tallon Griekspoor had verrast, ging in de halve finale voortvarend van start en won de eerste set met 6-1. Sels herstelde zich sterk en trok de stand gelijk door de tweede set met 6-2 naar zich toe te trekken.

In de beslissende set brak Brouwer meteen de service van de Alphenaar, waarna de zege van de Venhuizer niet meer in gevaar kwam: 6-2. Brouwer neemt het in de eindstrijd op tegen Jesper de Jong, die in de kwartfinale favoriet Robin Haase versloeg en in de halve eindstrijd titelverdediger Tim van Rijthoven elimineerde.

Sels bereikte de halve finale door de als tweede geplaatste Botic van de Zandschulp (3-6, 6-1, 7-6) en Bart Stevens te verslaan.

In het dubbelspel ging de Alphenaar aan de zijde van Brouwer in de kwartfinale woensdag in de supertiebreak onderuit tegen het duo Griekspoor/Van de Zandschulp (3-6, 6-3, 7-10).

Net binnen