Fikse brand verwoest zoutloods in De Zilk; pand deels ingestort, brandstichting wordt niet uitgesloten [video]

© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
1/4
De Zilk

In een loods aan de Zilkerduinweg in De Zilk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een fikse brand uitgebroken. De zoutloods is compleet verwoest. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brand werd ontdekt rond 2.30 uur. Bij aankomst van de brandweer stond de loods al grotendeels in brand. De vlammen sloegen uit het dak en er was veel rookontwikkeling.

Naastgelegen nieuwbouwwoningen waren in gevaar. Door middel van een waterscherm heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen. Ook zijn extra brandweereenheden ingezet om te voorkomen dat vliegvuur nieuwe branden aansteekt in het duin- en bosgebied dat zich achter het pand bevindt. De loods zelf was niet meer te redden.

© Flashlight Fotografie

Om de hulpdiensten ruimte te geven, was de N206 in beide richtingen afgesloten. Iets na 6.00 uur was het vuur uit. Van de zoutloods is weinig meer over. Tijdens de brand stortte het pand deels in. Met een kraan werd het resterende deel van de loods gesloopt.

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Volgens de Veiligheidsregio wordt brandstichting niet uitgesloten.

© Flashlight Fotografie

Net binnen