Mark Rutte brengt privébezoek aan Atlantikwall Museum in Noordwijk

Mark Rutte met het bestuur voor de ingang van het Atlantikwall Museum.
© Publiciteitsfoto
Mark Rutte in het Atlantikwall Museum met bestuursleden Victor Salman en - achter het glas van de vitrine - André van der Niet.
© Publiciteitsfoto
1/2
Noordwijk

Premier Mark Rutte heeft afgelopen zaterdag een privébezoek gebracht aan het Atlantikwall Museum in Noordwijk. Door bestuursleden werd hij rondgeleid in de bunker die in de Tweede Wereldoorlog onderdeel uitmaakte van de kustverdediging van de Duitse bezetter.

Het leven en werken van de Duitse militairen is in de bunker nauwgezet nagebootst. Rutte, die geschiedenis studeerde aan de Leidse universiteit, liet zich door bestuur en vrijwilligers uitgebreid informeren over de totstandkoming van het museum, de werkzaamheden die in de afgelopen jaren zijn verricht en de toekomstige plannen. Rutte was onder de indruk van wat al is bereikt en de wijze waarop bezoekers, waaronder veel schoolklassen, in het museum informatie over de oorlog kunnen opdoen.

Museumvoorzitter Victor Salman was verheugd over het bezoek van Rutte: „Dat is een opsteker en een blijk van waardering voor ons museum én voor onze ruim vijftig vrijwilligers. Het is heel mooi dat de minister-president in deze drukke en door corona beheerste tijden juist ons museum bezoekt.” Uit het gastenboek bleek dat Rutte het bezoek had gewaardeerd. „Genoten van de rondleiding. Dit kan alleen met liefde, vriendschap en doorzettingsvermogen’’, tekende hij in het boek op.