Koning bezoekt teststraat Leiderdorp en GGD Hollands Midden

© Foto ANP
© Foto ANP
© Foto ANP
De koning krijgt uitleg over de werkwijze in de teststraat.
© Foto Marieta Kroft
1/5
Leiden

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan de coronateststraat achter het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Aansluitend liet hij zich rondleiden door de afdeling infectieziektenbestrijding van de GGD Hollands Midden in Leiden.

Bij de teststraat kreeg de koning uitleg over de werkwijze. Hij zag hoe een coronatest werd afgenomen.

In het kantoor van de GGD aan de Parmentierweg sprak hij met twee bron- en contactonderzoekers over de dilemma's waarmee zij worden geconfronteerd als ze mensen moeten bellen die positief zijn getest op het coronavirus. Samen moeten ze alle contacten in kaart brengen zodat ook zij adviezen kunnen krijgen over isolatie of quarantaine of andere maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan.

Aan het eind van de ochtend sprak de koning met enkele GGD-artsen over testen, traceren, informeren en rapporteren, de capaciteitsinzet en de criteria voor het op- en afschalen.

Nederland heeft 25 GGD’s. Zij richten zich op de publieke gezondheid en voeren overheidstaken uit om de gezondheid van iedereen te bewaken, beschermen en bevorderen. Onderdeel daarvan is de bestrijding van infectieziekten, zoals het coronavirus.

© Foto ANP

Net binnen