Arriva-chauffeur krijgt vuurwapen op zich gericht bij verkeersruzie in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN

Een buschauffeur is zaterdagavond in Alphen aan den Rijn bedreigd met een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Rond 18.30 uur reed de buschauffeur met Lijn 1 uit de richting van de Eisenhouwerlaan richting de Zadelmaker. Bij het kruispunt van Het Oude Ambacht reed de Arriva-bus een rood Volkswagenbusje tegemoet. Bij de wegversmalling kwamen beide voertuigen naast elkaar te staan, waardoor de Arriva-bus geblokkeerd werd om een bocht te nemen.

De bestuurder van het rode Volkswagenbusje begon vervolgens de buschauffeur uit te schelden en bedreigde hem met een vuurwapen. Kort daarna ging de bestuurder van het rode Volkswagenbusje ervandoor. De buschauffeur heeft aangifte van bedreiging gedaan.

De man in het busje was tussen de 30 en 40 jaar oud, had een Noord-Afrikaans uiterlijk en een breed postuur. Hij had een kaal hoofd en kort baardje.

De man reed in een rode Volkswagen Transporter-busje (T5 of T6) met lichtmetalen velgen. De bus had een enkele cabine en een dikke achterkant.

Net binnen