Zes aanhoudingen na oproepen om te gaan rellen in Medemblik

ANP Producties | Bron: ANP

Het OM heeft in hoger beroep zes jaar cel geëist tegen een militair die in juni 2019 geprobeerd heeft 72 kilo cocaïne te smokkelen vanuit Curaçao naar Nederland. De 35-jarige militair uit het Limburgse Helden, die ontkent iets met de smokkel te maken te hebben, was in augustus al veroordeeld tot zes jaar cel. Donderdag diende zijn hoger beroep bij de militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem.

De drugs werden voor vertrek op de marinebasis Parera onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in zeecontainers, in drie plunjebalen en in een camelbag die in een legerkist lag. De containers worden gebruikt om militaire goederen en uitrusting naar Nederland te brengen. De militair had zijn spullen in juni 2019 ingeleverd om te laten verschepen en was de dag daarna naar Nederland gevlogen.

Om de kist zat een hangslot, de sleutels werden later bij de moeder van de militair gevonden. Ook is DNA-materiaal en een vingerafdruk van de militair gevonden op de spullen waar de cocaïne in verborgen zaten.

Het OM had in eerste aanleg een gevangenisstraf van vijf jaar geëist, maar de rechtbank legde hem vorig jaar een hogere straf op vanwege de grote hoeveelheid drugs. Het gerechtshof doet donderdag 11 februari uitspraak.

Net binnen