Daders steekpartij Groningen mogelijk verwond door politie

ANP Producties | Bron: ANP

De twee daders die woensdagavond een politieagent zeer ernstig hebben verwond bij een steekpartij in Groningen, zijn mogelijk zelf ook gewond geraakt bij het incident. Bij de confrontatie hebben de agenten geweld gebruikt om zich te verdedigen. De zoektocht naar de twee verdachten is nog volop gaande, aldus de politie.

De agent werd woensdagavond na 22.00 uur tijdens een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan meerdere keren in zijn hoofd en hals gestoken. Volgens een woordvoerder van de politie ligt hij met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Een andere agent raakte lichtgewond en heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

De verdachten gingen er lopend vandoor en lieten twee fietsen en vermoedelijk een Adidas-pet achter op de plaats delict. Het onderzoek naar camerabeelden loopt en de politie zal die onmiddellijk publiceren als daarop de verdachten te zien zijn. De politie vraagt de daders daarom om zich op eigen initiatief op het bureau te melden. Volgens de politie gaat het om twee witte jongens, waarvan een Engels sprak. Ze waren donker gekleed, één had een opgerolde muts. De andere heeft krullend haar en had een rugzak bij zich.

Via Burgernet roept de politie getuigen op zich te melden.

"Dit komt heel hard binnen", zei vice-voorzitter Hans Schoones van politievakbond ANPV eerder donderdag. Hij begrijpt niet dat agenten die een op het oog normale controle houden, zo ernstig mishandeld worden. "Zoiets verwacht je niet in Nederland. Het is buiten alle proporties. Voor nu is het belangrijkste dat de agent het overleeft."

Schoones hoopt dat de daders zichzelf aangeven. "En als ze dat niet doen dat onze collega's hen alsnog weten aan te houden."

Net binnen