Ontsnapte wolf Amersfoort verdoofd, alle bezoekers ongedeerd

ANP Producties | Bron: ANP

De wolf die maandag vrij rondliep door DierenPark Amersfoort is verdoofd en teruggebracht naar zijn verblijf. Alle bezoekers zijn "in veiligheid gebleven", melden de hulpdiensten via Burgernet. Het dierenpark zelf is maandag niet bereikbaar voor een toelichting.

De wolf ontsnapte tussen de middag uit een verblijf. Hoe dat kon is onduidelijk. Via een Burgernetmelding werden bezoekers van de dierentuin opgeroepen om in het park ergens naar binnen te gaan. Dierenverzorgers gingen op zoek naar het dier. Er was sprake van dat er meer wolven ontsnapt zouden zijn, maar het lijkt toch om één wolf te gaan.

Volgens wolvenkenner Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging kan een wolf die in gevangenschap is gehouden onvoorspelbaar reageren. Wolven in het wild zijn banger voor mensen dan omgekeerd, maar een wolf die opgesloten heeft gezeten kan volgens hem wel heel vervelend worden.

Dierenparken hebben protocollen over de handelwijze als een dier ontsnapt. Bij DierenPark Amersfoort ontsnapten in november vorig jaar twee chimpansees, nadat een verzorger een deur niet goed had afgesloten. De chimpansees moesten doodgeschoten worden, omdat ze erg agressief waren.

Net binnen