Minerva-eerstejaars trouwen voor ’sjaarzenpunten’ [update]

De huisgenoten van de twee Minervanen.

De huisgenoten van de twee Minervanen.© Foto WhatsApp

Van onze verslaggever
Leiden

In verschillende WhatsApp-groepen circuleren foto’s en een video van een trouwceremonie van twee leden van studentenvereniging Minerva. In de video is te zien hoe de twee eerstejaars elkaar het ja-woord geven.

Minervavoorzitter Cato Colenbrander laat weten dat het huwelijk niets te maken heeft met de vereniging. „Twee eerstejaars leden die in één van onze huizen wonen, hebben dit gedaan. Het heeft niks te maken met onze kennismakingstijd.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De huwelijksceremonie.

De huwelijksceremonie.© Foto WhatsApp

Op een filmpje dat op Whatsapp rondgaat, is te zien hoe de twee eerstejaars, netjes in het pak en met een mooie stropdas om, elkaar het ja-woord geven in het gemeentehuis van Zeist. Met hun huwelijk zouden de twee ’punten’ willen vergaren voor een hogere positie binnen hun huis. Dit zouden zogenaamde ’sjaarzenpunten’ zijn.

(Tekst gaat door onder de foto en video)

Moment in de huwelijksceremonie.

Moment in de huwelijksceremonie.© Foto WhatsApp

Naar verluidt, betreft het een huis van studentenhuisvester Duwo. Inmiddels gaat het gerucht dat het studentenechtpaar hun huis uit moet, omdat getrouwde stellen niet in een Duwo-huis mogen wonen. Een insider die met de Telegraaf heeft gesproken, zegt dat huisuitzetting ’onzin’ is. Ook directrice Anneleen Lagae van Duwo-Leiden reageert vrijdagochtend ontkennend. ,,Getrouwde studenten hoeven niet hun Duwo-huis uit.’’

Net binnen