Alphenaar Jelle Sels verovert met tennisclub Naaldwijk nationale titel

Jelle Sels.

Jelle Sels.© Foto Martin de Haan

Van onze verslaggever
Naaldwijk

Jelle Sels heeft met tennisclub Naaldwijk de landstitel veroverd. In de finale van de eredivisie was Naaldwijk op eigen park met 4-2 te sterk voor het Haagse Leimonias.

Naaldwijk won na een 2-0-achterstand vier partijen op een rij. Alphenaar Sels en de Belg Jeroen Vanneste versloegen respectievelijk Tim van Rijthoven en Michiel de Krom en ook het vrouwendubbelspel (Sarah Gronert en Ysaline Bonaventure) werd gewonnen door de Naaldwijkers. Aan de overkant van het net stond in die partij de Leidse Rosalie van der Hoek namens de ploeg uit Den Haag. Omdat Sels en Vanneste in het mannendubbelspel de eerste set hadden gewonnen, was de titel een feit.

Naaldwijk is de opvolger van Zandvoort, dat dit jaar Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor onder contract had staan. Van de Zandschulp kwam door zijn zegereeks op de US Open echter niet in actie, Griekspoor slechts in een paar duels. De ingekorte eredivisie bestond dit jaar uit slechts vijf speelronden. De twee beste clubs speelden zondag de finale.

Net binnen