Inschrijven voor Haring en Wittebrood en hutspot gebeurt met de muis in de hand op donderdagavond 16 september

Inschrijven voor haring en wittebrood en de hutspotmaaltijd tijdens Leidens Ontzet gebeurt niet in de Waag, zoals hier bij commissaris Casper Faassen, maar online.

Inschrijven voor haring en wittebrood en de hutspotmaaltijd tijdens Leidens Ontzet gebeurt niet in de Waag, zoals hier bij commissaris Casper Faassen, maar online.© foto hielco KUIPERS

Gertjan van Geen
Leiden

De inschrijving voor Haring en Wittebrood en de Hutspotmaaltijd gebeurt, vanwege de coronamaatregelen, op donderdagavond 16 september net als vorig jaar online.

Wie toegangsbewijzen wil voor ’3 October Live in Concert’ of de ’Seniorenvoorstelling’ kan vanaf zaterdag 18 september terecht in de Rijdende Geus.

Alle evenementen zijn slechts toegankelijk voor leden van de 3 October Vereeniging. Voor de online inschrijving is een lidnummer nodig. De gratis kaarten voor de voorstellingen zijn af te halen op vertoon van de brief die de leden vorige week hebben ontvangen.

De online inschrijving donderdag duurt van 16.30 tot 21.00 uur en verloopt via de website 3october.nl of de 3 oktober-app. Op vertoon van het ticket met een QR-code ontvangt elk lid op maandag 4 oktober (tussen 7.30 tot 9.30 uur) twee haringen en een Geusje in De Waag. De haringen zijn net als vorig jaar al schoongemaakt en verpakt.

De Hutspotmaaltijd op zaterdag 2 oktober heeft plaats op verschillende locatie. Vanwege de coronamaatregelen kan de 3 October Vereeniging dit jaar maximaal 4.500 maaltijden met een drankje uitreiken. Na inschrijving is duidelijk op welke locatie men de hutspot kan nuttigen. Er kan dit jaar overigens ook vegan hutspot besteld worden.

Testen voor toegang is voor deelnemers aan de Hutspotmaaltijd noodzakelijk. Dat geldt ook 3 October Live in Concert op zondagavond 3 oktober in de Stadsgehoorzaal en de Seniorenvoorstelling.

De Rijdende Geus staat zaterdag 18 september op het Garenmarktplein, woensdag 22 september op de Beestenmarkt bij de fontein tegenover bioscoop, zaterdag 25 september weer op het Garenmarktplein en woensdag 29 september op het Stationsplein.

Alle evenementen zijn dit jaar onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Net binnen