Gezond voor je lijf: Leer genieten van het leven door meer kalmte

Hanneke van den Berg

Tara Stiles is een Amerikaans yoga-fenomeen. Menigeen kent haar al van meerdere kook- en yogaboeken, die ook in het Nederlands zijn vertaald.

Voor haar nieuwe boek ’Clean mind, clean body’ besloot ze het wat completer aan te pakken. Nu gaat het niet alleen over goed bewegen door middel van yoga of goed eten met gezonde recepten, maar wil ze de lezer helpen om in één maand toe te werken naar een schoon lichaam en een heldere geest.

Natuurlijk ben je er niet in een maand als je jezelf zulke hoge doelen stelt, dat weet Stiles zelf ook. Maar door met hulp van dit boek een begin te maken, wordt het volgens haar makkelijker om die nieuwe levensstijl daarna door te zetten. Dat begin maak je volgens haar met dit ’detox-programma’ in vier stappen.

Waar het volgens haar eigenlijk allemaal om draait is kalmte. Neem afstand van die tredmolen vol haast en stress en adem. Leef meer in het nu, kijk niet alleen naar wat je wil bereiken, maar ook naar wat je nu hebt. Let daarnaast ook op wat je eet en hoe je beweegt.

Tara Stiles: ’Clean mind, clean body’. Uitg. Kosmos, €20,99.

Net binnen