Stek bouwt 56 appartementen in laatste fase Hooghkamer Voorhout

Het complex waarvoor beging volgend jaar de eerste paal wordt geslagen.

Het complex waarvoor beging volgend jaar de eerste paal wordt geslagen.© tekening pr

Sjaak Smakman
Teylingen

Stek gaat in de laatste fase van het plan Hooghkamer in Voorhout een complex van 56 appartementen bouwen. Het Katwijkse Ouwehand Bouwen gaat het complex bouwen en verwacht in het eerste kwartaal van volgend jaar te starten. De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag.

De wijk van ongeveer achthonderd woningen is na negen jaar bouwen in de derde en laatste fase. Daarin worden ruim tachtig woningen gebouwd, waarvan 56 huurwoningen door Stek.

Van de 56 twee- en driekamerappartementen worden er straks 24 door Stek verhuurd via hureninhollandrijnland.nl. Voor de overige 32 appartementen sluit Stek een overeenkomst met zorgpartij Philadelphia, die de woningen op haar beurt verhuurt aan mensen met een beperking.

Bij het ontwerp van het appartementencomplex vormde de klassieke bollenschuur het uitgangspunt. Die uitstraling krijgt het onder meer door de repeterende raampartijen. Om snel en met goede kwaliteit te bouwen, maakt Ouwehand gebruikt van moderne technieken: het casco en de gevels worden grotendeels in de fabriek al gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet.

Om de bouw mogelijk te maken draagt de gemeente drie ton bij.

Net binnen