FC Lisse viert de overwinning op DVS’33 niet alleen in de eigen feestweek maar ook in de ’Sassemse’

Remi van Ekeris.

Remi van Ekeris.© Archieffoto

Ermelo

De Lissers van FC Lisse gingen zaterdagavond naar de Lisser feestweek, de Sassenheimers naar de ’Sassemse’ feestweek na de 1-2 uitzege op DVS’33 Ermelo, dit seizoen een van de titelkandidaten in de derde divisie.

Remi van Ekeris stond uiteraard in ’zijn’ Lisse te feesten, de gebroeders Jaap en Toon Zwetsloot in Sassenheim. ,,Ik heb het flink gevierd’’, zei Van Ekeris een dag na de knappe overwinning. De middenvelder opende al na twee minuten de score. Net als vorige week tegen Hoek - 4-2 winst - met het hoofd.

,,Dit doelpunt was moeilijker’’, gaf het 19-jarige talent eerlijk toe. ,,Ludcinio Marengo legde de bal met gevoel precies op mijn hoofd.’’

Na rust kwam DVS langszij (1-1), maar de thuisploeg liet het na om door te drukken. Van Ekeris: ,,Ze zakten verrassend genoeg in. Dat gaf ons weer de ruimte.’’ Jeffrey Klijbroek maakte in de slotfase de winnende treffer: 1-2.

Zijn openingsgoal tegen DVS betekende al z’n tweede van het seizoen voor Van Ekeris, die de voorbije weken op de linksbuitenpositie werd geposteerd door trainer Raymond Bronkhorst. ,,Normaal gesproken sta ik op het middenveld, maar het maakt mij weinig uit. Mij hoor je niet klagen als ik op mijn leeftijd negentig minuten speel. Het maakt niet uit waar ik sta. In de jeugd van Lisse was ik ook een scorende middenvelder. Eén seizoen maakte ik er zelfs 36. Ik heb dus wel een neusje voor de goal. Hopelijk gaan er na die twee nog meer volgen.’’

voetbal derde divisie

DVS’33FC Lisse1-2

2. Van Ekeris 0-1, 54. Dekker 1-1, 87. Klijbroek 1-2.

Net binnen