Oud Sassenheim komt weer fysiek bijeen

De nieuwe uniformen van Adest Musica in 1952. De vereniging is nu ook weer bezig met een actie voor nieuwe uniformen.

De nieuwe uniformen van Adest Musica in 1952. De vereniging is nu ook weer bezig met een actie voor nieuwe uniformen.© foto SOS

Sjaak Smakman

Sassenheim Na een periode van digitale bijeenkomsten wordt de inloop van de Stichting Oud Sassenheim weer fysiek. Op donderdag 7 oktober wordt de eerste keer sinds maart vorig jaar dat belangstellenden terecht kunnen in De Coy aan de Kagerdreef.

Kort voor de afkondiging van de algehele lockdown voor bijeenkomsten ging SOS over op digitaal contact houden. Eerst via mails, vanaf februari van dit jaar via live via het computerscherm. Dat ging op zich goed, maar het SOS-bestuur zegt blij te zijn dat het nu weer vele bekende gezichten kan gaan begroeten. Velen hebben naar een fysieke bijeenkomst uitgekeken, aldus het bestuur. Al is het voor de deelnemers die buiten Sassenheim of in het buitenland wonen jammer dat zij niet meer vanuit huis de presentaties en gesprekken kunnen volgen.

Op 7 oktober zullen de fotoboeken worden uitgestald op de tafels en staan de kasten met boeken over de historie van Sassenheim weer open. Frans van der Wiel zal de tweede aflevering van de serie ‘Herkent u ze nog, de Sassemers’ vertonen. Dit is een update van de in 2007 gemaakte presentatie met foto’s van oude winkelpanden en Sassenheimers van toen.

De inloop vanaf 10.00 uur begint om met een praatje over de afgelopen tijd en een blik vooruit. Ook het programma van de jaarlijkse SOS dia-avond op 17 november zal worden toegelicht. Bezoekers aan de inloop kunnen ook het nieuwe, maar nog niet ingerichte, archief bekijken dat afgelopen zomer op het Coyplein is gebouwd. Met deze nieuwe ruimte is de SOS weer toegerust om oude voorwerpen met betrekking tot Sassenheim te bewaren.

Net binnen