AkzoNobel schaft Giant Tulip Bulb aan. Teylingen neemt er ook drie

Wil Brouwer, Jan van Vliet, Judith van der Meer, burgemeester Carla Breuer en Herbert van der Don bij de Akzobol

Wil Brouwer, Jan van Vliet, Judith van der Meer, burgemeester Carla Breuer en Herbert van der Don bij de Akzobol© foto pr

Sjaak Smakman
Teylingen

AkzoNobel heeft zich donderdag aangesloten bij de reeks van bedrijven die een reuzenbol heeft aangeschaft. Burgemeester Carla Breuer onthulde de door Warmondse kunstenaar Judith van der Meer beschilderde bol aan de Rijksstraatweg.

Van der Meer beschilderde de bol in opdracht van AkzoNobelen en heeft in haar verhaal verwijzingen gemaakt naar dit kleurrijke bedrijf. Zo is de kenmerkende Sikkenstoren te zien op de bol.

Vestigingsdirecteur Herbert van der Donk: ,,De reuzenbol past goed bij de uitstraling van ons bedrijf, waar kleur een zeer belangrijke rol speelt. De toren linkt aan onze rijke Sikkens historie, roept jeugdherinneringen bij me op en mocht derhalve niet ontbreken. De fietsroute langs de kunstwerken, draagt bij aan ons beleid om gezond leven voor onze medewerkers te stimuleren”.

Breuer meldde dat Teylingen ook drie reuzenbollen adopteert en plaatst in Sassenheim, Voorhout en Warmond. De bollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter.

De reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n tachtig bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse.

De route is ook te vinden op www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute

Net binnen