Patricia Koot naar WK inline skaten in Colombia volgens de bond is het veilig genoeg om af te reizen

Patricia Koot.

Patricia Koot.© Archieffoto Hielco Kuipers

Tessa de Wekker
Sassenheim

Na het Europees kampioenschap afgelopen zomer is Patricia Koot ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap inlineskaten.

Koot is een van de zeven rijders die door bondscoach Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB, zijn uitgekozen voor het toernooi in Ibagué, Colombia, in november en bovendien een van de slechts twee junioren die meegaan.

In juli werd de Sassenheimse (17) zesde en zevende op het EK. In augustus werd ze Nederlands kampioen op de marathon en de puntenkoers.

Sinds een paar weken traint ze vier keer in de week in Heerenveen samen met de WK-selectie. Lange tijd was onduidelijk of het WK door zou gaan. Vorig jaar werd het toernooi vanwege corona afgelast. Dit jaar stond het eigenlijk voor september op de rol, maar vanwege de sociale onrust in Colombia en de penibele coronasituatie afgelopen zomer in dat land, werd het WK opnieuw uitgesteld. Het wordt nu van 6 tot en met 13 november gehouden.

Ook was het lang niet zeker dat Nederland een team naar Columbia, het mekka van het inline skaten, zou sturen. Inmiddels heeft de KNSB zekerheid gekregen dat het veilig is om sporters te laten afreizen. Scheperkamp: ,,Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren.”

Net binnen