Vrouwen Grasshoppers laten volwassenheid en ervaring zien tegen Lions en blijven ongeslagen [video]

© Foto Erik Rietman

Joris Zandbergen
Landsmeer

Sportiff Grasshoppers is nog steeds ongeslagen. De Katwijksen wonnen ook van Lions.

Ook deze wedstrijd namen Frans Mens en oud-speelster Ingrid van der Plas de coaching over van de nog altijd afwezige Rick Driessen, en weer boekten zij succes. ,,Samen hebben we Rick vervangen, en de bijdrage van Ingrid was belangrijk want zij neemt zo veel ervaring mee, maar toch zijn we blij dat hij er de volgende keer weer is’’, zei Mens.

Grasshoppers had tegen het Lions van coaches Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty (beiden oud-Grasshoppers) een moeilijke eerste helft waar het op schieten aankwam. De Katwijkse ploeg schoot maar tegen een percentage van 20, en tegen een sterk team als Lions betekent dat op achterstand komen.

,,Wat we wel goed deden, was dat we ons eigen spel bleven spelen’’, zei Mens. ,,We verdedigden hard, gingen ook hard in de rebound en als je geen gekke dingen doet en je blijft erin geloven, dan gaan die schoten de tweede helft echt wel vallen.’’

Dat gebeurde na rust (32-27) dan ook. In het derde kwart maakten de bezoeksters meer punten dan in de hele eerste helft. Omdat de scores keurig verdeeld werden, was het voor Lions moeilijk om een of twee specifieke speelsters uit te schakelen.

Grasshoppers kwam op een voorsprong van rond de tien punten, maar Lions gaf het nog niet op. Het verschil liep snel terug. ,,Hoewel we een jong team zijn, zit er toch al heel veel volwassenheid en ervaring in de ploeg’’, aldus Mens. ,,Deze speelsters hebben natuurlijk ook al het een en ander meegemaakt. Ze bleven onder druk gewoon hun ding doen en waren ook nog steeds coachbaar.’’

Kalmpjes bouwden de Katwijksen hun voorsprong weer uit, en geconcentreerd spelend deden ze de wedstrijd op slot. Op woensdag 3 november speelt Grasshoppers weer, dan thuis tegen Sparks, en weer met Rick Driessen op de bank.

Lions-Grasshoppers 72-82

(15-14, 17-13, 21-34, 19-21)

Scores Grasshoppers: Driessen 14, F. Kuijt 11, S. Kuijt 11, Van der Plas 11, Vos 10, Kulk 9, Govers 8, I. Kuijt 8.

Net binnen