Nieuwe discotheek aan Leidse Lammermarkt: Kiki

Tom van Zelst en Menasse Workala in hun Kiki.

Tom van Zelst en Menasse Workala in hun Kiki.© Foto Hielco Kuipers

De nieuwe gang van Kiki.

De nieuwe gang van Kiki.© Afbeelding Kiki

1 / 2
Loman Leefmans
Leiden

Leiden is vanaf begin volgende maand een nieuwe discotheek rijker. Hij heet Kiki en vestigt zich in de voormalige In Casa aan de Lammermarkt. „Maar daar hebben we werkelijk álles vernieuwd wat maar de vernieuwen viel”, aldus mede-initiatiefnemer Tom van Zelst.

In Casa was eind vorige eeuw de opvolger van de Koets-o-theek, een studentendiscotheek in de Kruisstraat. In Casa kende aanvankelijk succesvolle seizoenen, maar eigenaar Leo Kamphues gaf er enkele jaren geleden de brui aan.

Volgens Kamphues werd hem oneerlijke concurrentie aangedaan door de gemeente. Hij doelde daarmee op de komst van muziekcentrum Gebr. De Nobel, dat op een steenworp afstand van In Casa werd geopend met financiële steun van de lokale overheid.

In Casa werd daarop een pop-up discotheek die ook voor feesten en partijen af te huren was, maar geen reguliere openingstijden meer kende. Daar gaan Van Zelst en zijn zakenpartner Menasse Workala verandering in brengen. „Want we zijn inmiddels een paar jaar verder en er is bij veel jongeren een grote behoefte aan een discotheek”, aldus Van Zelst. „En een goede discotheek is er niet.”

Vanwege die behoefte is twee jaar geleden op bedrijventerrein De Waard jongerencentrum Wibar geopend. „Die is wat alternatiever dan wat wij voor ogen hebben”, vertelt Van Zelst. „Zij richten zich vooral op house, wij gaan voor alle stijlen.” In de aankondiging staat ook: ’Kiki houdt van techno, van hiphop, r&b en ijskoude wodka. Oftewel, de perfecte mix voor een nieuwe club’.

De opening van het vernieuwde complex is vrijdagavond 5 november. Club Kiki is daarna elke vrijdag open voor 21-plussers en op zaterdagen voor alle meerderjarigen. ’Een frisse wind’, is wat de jonge initiatiefnemers voor ogen hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen