’Maixabel’ meest gewaardeerd op Leids filmfestival [video]

Scène uit de film ’Maixabel’.

Theo de With
Leiden

De film ’Maixabel’ is de winnaar geworden van het Leiden International Film Festival (LIFF). Van alle films kreeg deze de hoogste waardering van het publiek.

Op een schaal van 1 tot en met 5 gaven bezoekers de film ’Maixabel’ gemiddeld het cijfer 4,62. Vlak daarachter eindigden de films ’Mass’ en ’Riders of justice’, die allebei een waardering van 4,57 kregen.

’Maixabel’ is een Spaanse film, die in september in première ging in San Sebastian. Hierin wordt het waargebeurde verhaal verteld van Maxaibal. Zij is de weduwe van Juan Mari Jauregui, de voormalige gouverneur van Baskenland. De vrouw stemt ermee in om een van de ETA-leden te ontmoeten die haar man hebben vermoord.

Er zijn meer prijzen uitgedeeld tijdens de zestiende editie van het LIFF. De American Indie Competition is gewonnen door ’Mass’. Deze competitie richt zich op onafhankelijke Amerikaanse films, die niet door de grote Hollywoodstudio’s zijn gemaakt. De First Feature Competition voor nieuw talent gaat naar de film ’Death of a virgin, and the sin of not living’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Leiden International Film Festival is volgend jaar van 26 oktober tot en met 6 november.

Net binnen