Tumult bij de rechtbank voor aanvang zaak tegen Huig Plug

Annalaura Molducci
Den Haag

De rechtszaak tegen Katwijker Huig Plug bij de rechtbank in Den Haag heeft woensdagmiddag tot tumult geleid voor de rechtbank. Zo’n veertigtal demonstranten stonden voor de rechtbank met spandoeken om de Katwijker te steunen. Daarop stonden teksten die verwijzen naar een pedo-elite die kinderen zou vermoorden.

Plug stond terecht voor het bedreigen van Hugo de Jonge en Mark Rutte via de sociale media. Hij postte een foto van een auto met open laadklep in een bos waarachter twee lijkzakken liggen met de tekst erbij ’Geen persconferentie?’. Daarvoor werd hij vrijdag een week geleden opgepakt en sindsdien zit hij vast, in beperking omdat hij in de gevangenis in Almelo een rode kaart heeft gekregen.

Zijn volgers, onder wie Pieter Parlevliet uit Katwijk die zijn twitteraccount beheert, riepen zoveel mogelijk demonstranten op om naar de rechtbank te komen. Daar sloot Viruswaarheid van Willem Engel zich vandaag bij aan. Massaal werd er niet geluisterd. Bij de rechtbank stond een ploegje van zo’n veertig aanhangers.

De groep rolde spandoeken uit met verwijzingen naar de pedo-elite en de vermoorde kinderen en er werd kat en muis gespeeld met de aanwezige politieagenten. Er was vooral wat duw- en trekwerk. De rechtszaak die om 16 uur van start gaat, is iets verlaat.

Net binnen