Koninklijke onderscheiding voor scheidend bestuursvoorzitter Hogeschool Leiden

Ruud Sep
Leiden

Sander van den Eijnden heeft donderdag bij zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden een koninklijke onderscheiding gekregen.

Van den Eijnden (1958) werd door burgemeester Henri Lenferink benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij leidde sinds maart 2016 de Hogeschool. In die periode wist hij er onder andere voor te zorgen dat de tevredenheid onder zowel studenten als medewerkers toenamen dat de banden van de onderwijsinstelling met de stad stevig werden aangehaald.

Voordat Van den Eijnden in dienst trad bij de Hogeschool Leiden bekleedde hij dezelfde functie bij de Open Universiteit. Daarvoor was hij onder andere plaatsvervangend directeur-generaal Openbaar Bestuur bij het minisiterie van binnenlandse zaken en directeur studiefinanciering op het ministerie van onderwijs.

Sander van den Eijnden is was al even weg bij de Hogeschool Leiden. Hij is per 1 september 2021 benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in Den Haag. De NVAO is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid om een deskundig en objectief oordeel te geven over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

Net binnen