Voorzitter Katwijk denkt niet dat er nog gevoetbald kan worden

© Archieffoto

ANP
KATWIJK

Voorzitter Mart Vergouwen van Katwijk, een van de beste en grootste amateurclubs van Nederland, verwacht niet dat er na de nieuwe maatregelen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus nog gevoetbald kan worden. „Er is vrijwel geen mogelijkheid meer om nog te trainen, hooguit voor de jongste jeugd. Verder niet. Ik verwacht dat de KNVB ingrijpt en de competitie stillegt. Een andere optie zie ik niet.”

Wat Vergouwen betreft had de bond al eerder kunnen ingrijpen. Het eerste elftal van zijn club, dat in de Tweede Divisie speelt, trekt doorgaans duizenden toeschouwers. „Toen er enkele weken geleden werd besloten dat het publiek niet meer welkom was, hadden we wat mij betreft mogen stoppen. Maar de KNVB dacht er anders over. Ik wacht nu af. Als we niet komen opdagen terwijl de tegenstander staat te wachten hebben we ook een probleem. Dan worden we gestraft. ”

Lees ook: Belangenorganisatie amateurclubs wil dat KNVB competitie stillegt

Onbegrip heerst er wel bij Vergouwen. „Ik zie niet zo zeer het verschil in risico bij trainen voor 5 uur of na 5 uur. Natuurlijk begrijp ik dat er grote problemen zijn. Maar het vervelende is dat ik de maatregelen gewoon niet meer kan uitleggen aan de leden van mijn club. Dat maakt het er allemaal veel moeilijker op. Ik snap dat maatregelen nodig zijn, maar ik zou het waarderen als het kabinet vooraf mensen raadpleegt die weten hoe het werkt in de betreffende sectoren. Dan kunnen we samen aan een oplossing werken. Dat gebeurt nu niet.”

Net binnen