Roos de Jong (20) had al op haar zestiende een eigen salon voor wimperextension: ’Ik hoor tijdens mijn sessies de gekste en mooiste verhalen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Roos de Jong

Aïcha Mouaddine

Roos de Jong (20): „Ongeveer drie jaar geleden heb ik mijn eigen salon voor wimperextensions ‘prettylashes’ opgericht bij mij thuis. Ik heb toen een cursus gedaan en mijn certificaat behaald. Ik was erg jong toen ik begon, maar ik wilde het heel graag en er was geen minimumleeftijd voor.’’

„Ik liet in die tijd zelf wimperextensions zetten bij een salon in Amsterdam. Dit kostte mij 80 euro per keer. Dat is natuurlijk hartstikke veel geld en zeker voor een zestienjarige. Ik kreeg van mijn oma best veel geld en mijn moeder wees me erop dat ik er iets nuttigs mee moest doen. Ik had voor kerst een set wimperextensions gevraagd, en dacht toen bij mezelf: ’kan ik hier geen cursus voor doen samen met een vriendin, dan kunnen we het gratis bij elkaar zetten én er geld mee verdienen’.

Het leukste aan mijn werk vind ik de verhalen die de klanten mij vertellen. Heel veel vrouwen vertellen mij dingen die ze hebben meegemaakt, of die ze kwijt willen. Soms zitten ze ook echt ergens mee en kan ik ze advies geven. Dat voelt goed.

Wimperextensions zetten is wel echt mijn bijbaan. Ik verdien er ook niet genoeg aan om me te moeten inschrijven bij de KvK. Ik hoop uiteindelijk de opleiding vastgoed en makelaardij die ik nu volg volledig af te ronden. Ik hoop in de toekomst te werken bij een projectontwikkelaar en daarmee mijn geld te verdienen.

Ik heb in mijn tussenjaar twee maanden in Londen gewoond en heb daar een taalcursus Engels gevolgd. Ik heb daar heel veel verschillende culturen en levensvisies meegekregen. Het gaf me even de tijd om mezelf beter te leren kennen en te kijken wat ik daadwerkelijk met mijn leven wilde gaan doen. Deze twee maanden hebben een hele positieve invloed op mijn leven gehad.

Op dit moment ben ik het gelukkigst als ik met mijn vrienden ben. Ik hou ervan om gekke dingen te doen en leuke herinneringen te maken, bijvoorbeeld weekendjes weg of andere leuke uitjes. Mijn zus is mijn allerbeste vriendin, we denken en doen eigenlijk precies hetzelfde.

Mijn leukste plek in Alphen op dit moment is de nieuwe bibliotheek. Het is echt een plek om tot rust te komen en je noodzakelijke dingen af te krijgen. Het is een mooie en rustige omgeving wat mijn stress voor school een stuk vermindert.’’

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Net binnen