Prikkers van de GGD trekken de regio in, nu ook naar de Leidse Slaagwijk

Marieta Kroft
Leiden

De mobiele prikkers van de GGD Hollands Midden zoeken nu ook de Leidse Slaagwijk op. Op de dinsdagen 14 en 21 december zijn ze van 15.00 tot 18.00 uur aanwezig in het buurthuis ’Op Eigen Wieken’.

Wie wil kan kan er voor een eerste, tweede of derde prik zonder afspraak terecht. Het is niet mogelijk om hier een booster te krijgen.

Ook blijft de GGD doorgaan met het prikken in het Gebouw in Leiden-Noord. Sleutelfiguren zijn in de wijk actief met het geven van voorlichting en dat verloopt goed. Vandaar dat het vaccinatieteam er ook op de donderdagen 9 en 16 december tussen 8.00 en 13.00 uur aanwezig is.

In activiteitencentrum Nexus in Hillegom komt de GGD opnieuw langs op zaterdag 11 en 18 december tussen 12.00 en 17.00 uur.

Katwijk

Ook keert de GGD opnieuw terug naar Katwijk, waar de vaccinatiegraad achter blijft bij de rest. In augustus en september ging de prikbus elke week naar het Andreasplein. Dit keer gaan de prikkers naar ’t Kwadrant in Katwijk. Namelijk op vrijdag 10 en vrijdag 17 december tussen 8.00 en 13.00 uur.

Afgelopen vrijdagt zou de GGD voor het eerst naar een moskee gaan, namelijk de El Fath moskee in Alphen aan den Rijn, maar door omstandigheden ging dat niet door. Nu is het vaccinatieteam er wel op vrijdag 10 december tussen 13.30 en 15.00 uur.

Bij Royal de Ree Holland in Lisserbroek komt de GGD op 15 december langs voor medewerkers die een eerste of tweede prik willen.

Op alle tijdelijke locaties geldt dat het niet mogelijk is om er een boosterprik te krijgen. Openingstijden en adresgegevens zijn te vinden op www.prikkenzonderafspraak.nl

Net binnen