Politievoertuig crasht bij wilde achtervolging van Alphen naar Koudekerk, één aanhouding [update]

© Toon van der Poel

1 / 10
Internetredactie
Koudekerk aan den Rijn

De politie heeft zaterdagavond een persoon aangehouden na een wilde achtervolging door Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn.

De achtervolging begon zaterdagavond rond 21.30 uur in de Elzenstraat in Alphen aan den Rijn. Volgens de politie was de bestuurder vermoedelijk onder invloed van lachgas. Dat was reden genoeg voor de agenten om de man staande te houden, maar de automobilist besloot daar niet aan mee te werken.

Uiteindelijk kwam de auto met meerdere inzittenden, achterna gezeten door de politie, terecht in Koudekerk aan den Rijn. De wagen werd aan de J.G. van der Stoopweg klemgereden. De bestuurder besloot zich te verstoppen in de omgeving, maar werd al snel gevonden door een politiehond. De 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd aangehouden. Twee andere inzittenden konden ontkomen. Agenten doorzochten ook het bedrijfspand van Spanbeton, vlakbij waar de achtervolging tot een eind was gekomen. Daar werd niemand aangetroffen.

Poging tot doodslag

Tijdens de achtervolging deed zich een gevaarlijk tafereel voor. De verdachte veranderde op de Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn plotseling van richting en reed op de agenten in. Hierdoor raakte een politieauto van de weg en crashte tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De agenten in het voertuig raakten lichtgewond en hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.