84-jarige vrouw urenlang vastgebonden gezeten tijdens brute overval in haar woning in Voorhout [update]

Van onze verslaggevers
VOORHOUT

Een 84-jarige vrouw heeft dinsdagmiddag urenlang vastgebonden gezeten tijdens een brute overval in haar woning aan de Peperstraat in Voorhout. Ze werd pas eind van de middag aangetroffen toen de dader of daders al waren gevlucht.

Het is onduidelijk wanneer de overvallers precies de woning hebben betreden, maar volgens de politie moet het rond 13.00 uur zijn geweest. De hele woning van de vrouw is overhoop gehaald.

„Het vermoeden is dat de dader of daders enige tijd bij de bejaarde vrouw in huis zijn geweest”, meldt de politie woensdag. Toen ze uiteindelijk werd bevrijd, is ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Er is veel onduidelijk over de overval. Er is een buurtonderzoek gestart en daarnaast wordt er gezocht naar getuigen.

Blauwe plekken

Het is stil woensdagmiddag in de Voorhoutse Peperstraat. Het miezert en de kronkelige straat is leeg. Niets wijst erop dat hier dinsdagmiddag een 84-jarige vrouw is overvallen en uren vastgebonden heeft gezeten. ,,Ik kan het nog niet geloven dat dit met mijn moeder is gebeurd’’, vertelt de dochter van de 84-jarige Voorhoutse. Ze komt net uit Leiden waar ze de officiële aangifte heeft gedaan. Nu is ze bij haar moeder thuis die behalve de schrik ook veel blauwe plekken aan de overval heeft overgehouden. Wat er precies is gebeurd, wordt door de politie onderzocht. ,,Ze hebben waarschijnlijk eerst de keukengordijnen dichtgedaan. Dat doet mijn moeder zelf nooit. Ook hebben ze de televisie harder gezet terwijl mijn moeder vastzat en iemand anders het huis doorzocht’’, vertelt de dochter.

Ze is blij dat allerlei papieren en pasjes niet bij haar moeder thuis waren dus de buit van de overval was nihil. Verder wil ze nog niet veel kwijt over de gebeurtenissen. ,,Maar dit kan dus gewoon gebeuren, hier in Voorhout.’’

Dat laatste beangstigt ook een straatgenoot die even later komt aanrijden. Hij heeft het nieuws gehoord via een neef. ,,Het is vlakbij maar we hebben niets gemerkt of gehoord. Ook hebben we geen enge mannen zien rondhangen. Maar vanavond gaat het slot extra goed dicht hoor.’’