Vrouwen uit Talpa-organisatie maken statement richting John de Mol: ‘Het ligt niet aan de vrouwen’

John de Mol reageert op de onthullingen van BOOS.© Foto: ANP/Mediahuis

Redactie
HILVERSUM

De reactie van John de Mol op de onthullingen van BOOS heeft kwaad bloed gezet bij de vrouwelijke werknemers in de Talpa organisatie. ‘Beste John, het ligt niet aan de vrouwen’ schrijven ze in een statement die een paar uur na de uitzending naar deze krant en het AD is gestuurd.

In de uren na de uitzending op YouTube liep de verbijstering zo hoog op dat er spontaan een actiegroep namens de vrouwen van Talpa werd opgericht. Dat De Mol vrouwen in zijn bedrijf opriep om vooral hun mond open te trekken en zich niet focuste op de misdragingen door en het grensoverschrijdend gedrag van mannen binnen zijn bedrijf, vinden de Talpa-vrouwen onbegrijpelijk en alleszeggend.

Lees ook: BOOS trekt beerput rond The Voice volledig open. John de Mol: ’Ik ben in shock en in de war’

‘‘De reactie van John de Mol op de onthullingen van BOOS heeft ons, de vrouwelijke werknemers in de Talpa organisatie, enorm teleurgesteld. Dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten, zegt veel over de cultuurverandering die er nodig is binnen het bedrijf, de mediawereld en onze maatschappij. Het gedrag van vrouwen is niet het probleem en ook niet de oplossing. Als we mannen leren zich anders te gedragen, hoeven we vrouwen niet te leren waar ze zich moeten melden.’’

De identiteit en de functie van inzenders is bekend bij de redactie van deze krant. Zij willen anoniem blijven en spreken namens een grote groep vrouwen.

Lees ook: Een van de aangiftes tegen Ali B is vanwege verkrachting

Net binnen