Slachtoffer van ’behoorlijke smakkerd’ op spiegelgladde vloer Ridderhof zet actie tegen winkelcentrum op touw: ’Er moet iets gebeuren’

Een geel bord moet bezoekers van de Ridderhof waarschuwen voor gladde vloeren.

Een geel bord moet bezoekers van de Ridderhof waarschuwen voor gladde vloeren.© Foto Taco van der Eb

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De gladde vloer van winkelcentrum de Ridderhof blijft de gemoederen bezighouden door aanhoudende valpartijen. Nadat de eigenaar van een Alphense nieuwssite onderuit gaat op de trap, besluit hij actie te ondernemen.

Niet voor het eerst eiste de vloer van de Ridderhof woensdagmiddag een slachtoffer. „Precies om vijf uur loop ik vanaf de Action over een stuk vloer die behoorlijk glad was via de gladde roltrap naar beneden”, vertelt Alphenaar Xaverio van der Aar. Daar sloeg het noodlot toe: „Op de roltrap die zo glad was heb ik best een behoorlijke smakker gemaakt.”

Blijvend letsel is er niet, maar Van der Aar zegt flinke pijn te voelen in zijn rug, handen en knieën. Hij vindt dat de maat nu vol is: „Diverse keren zijn mensen daar uitgegleden”, roept hij uit. „Aangezien dit regelmatig voorkomt, moet er iets gebeuren.” Hij zoekt nu getuigen, en zal dan verhaal halen bij de gemeente Alphen aan den Rijn, belooft hij.

Of die door getuigen ondersteunde eis van Van der Aar iets gaat uithalen, valt nog te bezien. De gemeente liet eerder weten zich niet verantwoordelijk te voelen voor ongelukken die gebeuren in de Ridderhof, en wijst de eigenaar van het winkelcentrum aan als aansprakelijke. Dat is een reactie die flink tekort schoot, vond ook de Voetgangersbeweging vorige maand al. De vloer moet zo snel mogelijk worden opgeruwd, sommeerde de organisatie.

Lees ook: VVE Ridderhof wijt gladheid vloer aan slechte staat Ridderhof: ’Dit was de eerste valpartij’