Uit de Speakers: Rage Against the Machine voor wielrenner Cees Bol ideale oppepper voor het NK

Kees van Dalsem
Alkmaar

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf of te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag in de rubriek Uit de Speakers: Cees Bol.

Voor wielrenner Cees Bol (26) van Team DSM is muziek een belangrijk middel om zichzelf op te peppen voor een wedstrijd. Maar als hij een duurtraining doet, probeert hij ook naar de tekst van een nummer te luisteren.

Rage Against The Machine - Fistful of steel

„Ik vind het leuk om steeds nieuwe muziek te ontdekken. En dan probeer ik niet alleen naar nieuwe bandjes te luisteren, maar ook naar groepen die bij iedereen bekend zijn. ’Killing in the name’ is natuurlijk de grootste hit van Rage Against The Machine, maar ik heb de afgelopen tijd veel naar ’Fistful of steel’ geluisterd; een minder bekende track van hun eerste album. Dat is een ideaal nummer tijdens het warm rijden: ik had het op voor het NK baanwielrennen eind december.”

Sticks - Grijnzen

„Als ik alleen ga fietsen, heb ik ook vaak muziek op. Maar als ik tijdens een duurtraining niet hard hoef te rijden, luister ik geen opzwepende muziek; het is dan niet nodig om hard te trappen. Tijdens een rustig rondje heb ik juist de tijd om naar de tekst van een nummer te luisteren of ik zet een podcast op. De laatste tijd luister ik veel naar de rapper Sticks en in het bijzonder naar het nummer ’Grijnzen’. Tijdens de lockdown in 2020 heeft hij twee albums gemaakt met nummers die vaak echt ergens over gaan.”

Net binnen