Fietser (72) overleden bij botsing met vrachtwagen in Ter Aar

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

1 / 5
Internetredactie
Ter Aar

Op een rotonde aan de Oostkanaalweg is zaterdagmiddag een 72-jarige man uit Ter Aar om het leven gekomen.

Hulpdiensten kregen omstreeks 12.30 uur de melding dat er op de Pieter de Vogelrotonde een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser is geweest en dat de fietser de aanrijding niet heeft overleefd. Op de genoemde kruising is een ruime afzetting gemaakt en er werd een tent geplaatst om het slachtoffer aan het zicht van voorbijgangers te onttrekken. De vrachtwagenbestuurder is opgevangen.

Terwijl de familie van het slachtoffer geïnformeerd werd, heeft op de kruising langdurig onderzoek plaatsgevonden. De vrachtwagen en de fiets van het slachtoffer zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Van de 65-jarige bestuurder uit Sellingen is een verklaring opgenomen.

Nogal voorbijgangers trokken zich weinig aan van de politielinten, blijkt als een agent van het team Kaag & Braassem later op Facebook in een lang betoog zijn ervaringen deelt van die middag, waarop hij in korte tijd honderden reacties kreeg.

De agent verontschuldigt zich voor de ’niet altijd even rustige’ toon van de politie jegens ’al die mensen die vonden dat zij er wel langs mochten’. ,,Vervelend dat wij u niet netjes te woord hebben gestaan, u in alle rust konden uitleggen dat wij bezig waren met een onderzoek naar een verschrikkelijk incident (...). Sorry dat ik me als mens heb gedragen, (...) dat ik emotie had en mij niet als robot heb gedragen. Ik hoop (...) dat u zich, als u de volgende keer tot stilstand komt bij een afzetting, bedenkt dat wij u niet zonder reden vragen om een andere weg te zoeken.’’

Wie na zijn uitleg nog vragen heeft, nodigt hij van harte uit voor een bakje koffie bij de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.