Koningspaar looft 'uitzonderlijke prestatie' Irene Schouten

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben voor de derde keer deze Olympische Winterspelen felicitaties naar Irene Schouten gestuurd. De schaatsster pakte zaterdag haar derde gouden plak en zette daarmee "een uitzonderlijke prestatie neer", zo vindt het koningspaar.

"Na een ijzersterke race won Irene Schouten met een allesbeslissende eindsprint haar derde gouden medaille op deze Olympische Spelen in de massastart. In de halve finale gaf ze al blijk van een ijzeren discipline en dito geduld", zo analyseren de koning en koningin op de socialemediakanalen van het koninklijk huis. "Tijdens de finale maakte ze haar favorietenrol waar en zette wederom een uitzonderlijke prestatie neer. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!"

Schouten won eerder al goud op de 3000 en 5000 meter. Ook behaalde ze een bronzen medaille op de ploegenachtervolging. Tijdens de sluitingsceremonie zondag in Beijing draagt Schouten de Nederlandse vlag.

Dinsdag kunnen koning Willem-Alexander en koningin Máxima Schouten in levenden lijve feliciteren. Alle Nederlandse medaillewinnaars worden dan ontvangen op Paleis Noordeinde.

Net binnen