Kasper Michel (FC Rijnvogels) dacht dat de titel al uit zicht was maar het kan nog alle kanten op

Kasper Michel: ,,Omdat we elkaar nog treffen, hebben drie clubs het nog in eigen hand.”

Kasper Michel: ,,Omdat we elkaar nog treffen, hebben drie clubs het nog in eigen hand.”© Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Katwijk

In de hoofdklasse A zijn er nog drie titelkandidaten. ARC heeft met nog vier duels voor de boeg de minste papieren met drie punten minder op de teller dan Capelle en FC Rijnvogels die elkaar zaterdag treffen.

Het kan evenwel nog alle kanten op tussen het trio. ARC speelt onder meer op Hemelvaartsdag thuis tegen Capelle en twee dagen later moeten de Katwijkers afreizen naar Alphen aan den Rijn. Kasper Michel kijkt uit naar deze allesbeslissende eindfase, maar is de nuchterheid zelve. ,,Omdat we elkaar nog treffen, hebben drie clubs het nog in eigen hand. Dat is een redelijk uniek uitgangspunt. Het mag duidelijk zijn dat een goed resultaat van de Vogels in Capelle wenselijk is, maar bij winst zijn we er zeker nog niet. We kijken alleen naar onszelf, want voor het overige hebben we er geen invloed op.”

Michel die eerder speelde voor Voorschoten’97, Noordwijk en Alphense Boys heeft het uitermate naar zijn zin in het hart van de defensie van de ploeg van Thomas Duivenvoorden. ,,Bij ons wordt alles bijgehouden en zo heb ik kunnen zien dat alleen Roy van Leeuwen en Arie van der Niet meer minuten hebben gemaakt. Ik mag dus niet klagen en klop af dat ik al het gehele seizoen topfit ben. Het seizoen verloopt prima met dank ook aan onze aanhang. Hondstrouw, ze volgen ons overal. Prachtig dus dat je voor zo’n club mag spelen. Vandaar ook dat ik minimaal nog een jaartje hier speel. Daarna? Als er bij FC Rijnvogels om welke reden dan ook een einde aan komt dan zal ik terugkeren naar Voorschoten’97. Jonathan Jonk, de nieuwe trainer daar na dit seizoen, is een vriend en spreek ik regelmatig. Hij weet dat het nu nog te vroeg is, maar het lijntje is kort.”

Ambiance

De dertiger is nog niet bezig met de toekomst, maar wel met de laatste vier wedstrijden. ,,Ik herinner mij de geweldige ambiance in de thuiswedstrijd tegen Capelle. We begonnen heel goed en gingen met een voorsprong (2-1) de rust in. Kort na de pauze scoorden zij tweemaal en zo liepen we de periodetitel mis. Dat was natuurlijk doodzonde en in die zin hebben we wat recht te zetten. We staan er weer helemaal bij en een wedstrijd of negen terug had ik het idee dat de titel uit zicht was. Voetballend gezien deden we het eigenlijk niet veel minder dan daarvoor, maar het kwartje rolde diverse keren de verkeerde kant op. Capelle bleef de wedstrijden makkelijk winnen, maar daar kwam even later de klad in. Wij hebben het juist opgepakt en ondertussen zeven keer op rij gewonnen. In die fase met mindere resultaten hebben we nadrukkelijk met elkaar gesproken. Onze perfectionistische trainer was de eerste die het bij zichzelf zocht. Als groep bleven we echter achter zijn visie staan en dat blijkt een juiste keuze te zijn geweest.”

FC Rijnvogels moet het al weken zonder Maarten Reyneveld stellen. De topscorer raakte zwaar geblesseerd, maar de Katwijkers bleven er de afgelopen weken op los scoren. Liefst zeventig keer werd het vijandelijke net al gevonden en dat staat voor een moyenne van 2,7 doelpunten per duel.

Verder

,,Voor Maarten en ons was dit balen en we hadden er op zeker nog meer gemaakt met zijn aanwezigheid. Maar je moet als groep verder. Tom Bijen scoort ook heel veel. Na een moeizaam begin heeft hij zich enorm ontwikkeld. Naast het wegvallen van onze doelpuntenmaker hebben we dit seizoen sowieso veel langdurig blessureleed moeten slikken. Peer van Paasen kwam over van Voorschoten’97 en deed het geweldig in de voorbereiding, maar raakte helaas ook zwaar geblesseerd. Ik noem hem nu al onze grootste aanwinst voor komend seizoen. Hopelijk spelen we dan in de derde divisie en mocht dat onverhoopt niet lukken dan zou FC Rijnvogels-Voorschoten’97 voor mij een geweldig affiche zijn”, aldus Michel.

Net binnen