Wesley Schröder (36) is sinds 1 april zelfstandig hypotheekadviseur: ’Kan er nu mijn eigen sausje overheen gieten’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen ingestuurde foto

Tom Mentink

Wesley Schröder (36): ,,Ik ben na mijn opleiding commerciële economie in Amsterdam gaan werken bij de Rabobank. Daar heb ik zo’n elf jaar op verschillende plekken rondgelopen, maar ik merkte dat het persoonlijke contact alsmaar minder werd. Er is in die jaren veel veranderd. De coronacrisis is door banken ook wel aangegrepen om nóg meer online te doen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Ik wilde voor mezelf beginnen. Per 1 april ben ik van start gegaan als onafhankelijk hypotheekadviseur onder mijn eigen label Schröder Hypotheek Advies. Ik trek samen op met Drieman Garantiemakelaars, waarbij ik zorg dat de klanten goed begeleid worden bij het aanvragen van een hypotheek. Dat betekent dat ik verschillende opties aanbied ter vergelijking in plaats van dat je kan kiezen uit één smaak. De betaalbaarheid staat altijd centraal.

Ik ga nu ook regelmatig bij de klant langs om alles te bespreken. Het kopen van een huis is vaak toch de grootste en belangrijkste uitgave in het leven. Het is een belangrijke beslissing die je neemt. De bevestiging kan je beter krijgen in een vertrouwde omgeving aan de keukeltafel dan via een schermpje. Je probeert klanten mee te nemen in de risico’s. Het persoonlijke contact heeft voor mij echt een meerwaarde. Zelfstandig zijn heeft voor mij sowieso een meerwaarde, omdat ik er nu mijn eigen sausje overheen kan gieten.

Na bijna twee maanden kan ik wel zeggen dat het ontzettend goed gaat. Ik bied klanten bovendien de mogelijkheid om bij Drieman Garantiemakelaars op afspraak langs te komen. We vullen elkaar aan op diverse vlakken en kunnen klanten de snelheid beiden waar de markt nu om vraagt. Het scheelt ook dat ik een groot netwerk heb in de regio. Ik ken hier ook alles op m’n duimpje. Waar ik in het verleden in Leiden of Den Haag aan het werk moest en ik niet alle straten en details van de buurt kende, ken ik dat nu wel. Ik kon alles wel via Google Maps opzoeken, maar dat is toch anders. Het is belangrijk om te weten waar je dichtbij boodschappen kunt doen of op welke plek een school voor de kinderen zit. Ik heb nu veel meer lokale betrokkenheid dan voorheen.

Waar ik in eerste instantie vier dagen per week werkte, kom ik nu uit op zes dagen. Dat betekent in de avonduren of weekenden doorwerken, maar ik vind het leuk. Ik wil juist nu alles opbouwen. Ook met de adviessoftware en het systeem. Daar gaat wat meer tijd in zitten.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden rondom de Zegersloot. Lekker wandelen met het gezin, mijn wederhelft, mijn dochtertje van drie jaar oud en de labradoodle van vijf jaar. Het is een heerlijk gebied waar je lekker tot rust kan komen.’’

Lees ook:Dewi Michelle de Koster (19) verloor een jaar geleden haar oom: ’Ik had het gevoel dat het mijn schuld was’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?