Kamminga start bij WK niet in halve finales 200 meter schoolslag

© Archieffoto

ANP
BOEDAPEST

Arno Kamminga uit Katwijk heeft zich bij de wereldkampioenschappen langebaanzwemmen in Boedapest teruggetrokken voor de halve finales van de 200 meter schoolslag. De 26-jarige Katwijker voelt zich niet fit genoeg om woensdag nog een keer in actie te komen. Daarop heeft hij in overleg met de staf besloten zich terug te trekken.

Kamminga plaatste zich eerder op de dag voor de halve finales met de tiende tijd van 2.10,33. Ook landgenoot Caspar Corbeau plaatste zich voor de halve finales. Hij zwom 2.09,15 wat goed was voor de tweede tijd. Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Zac Stubblety-Cook uit Australië was de beste in de series: 2.09,09.

„Ik voel me al sinds zaterdag niet fit, maar dat heb ik voor mijn races tot nu toe steeds opzij kunnen zetten”, laat Kamminga weten. „Ik ben er eigenlijk best trots op dat ik er desondanks nog twee medailles uit heb weten te persen: zilver op de 100 meter schoolslag en gisteren met mijn ploeggenoten een prachtige bronzen plak op de 4 x 100 mixed estafette. Maar nu merk ik dat de koek echt op is.”

Net binnen