Alphense KPN-monteurs per ongeluk staande gehouden door politie: ’Verdachte mannen staan kabel te trekken’

Een KPN-monteur, ter illustratie.

Een KPN-monteur, ter illustratie.© Schermafdruk PR-video KPN

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Een buurtbewoner heeft afgelopen weekeinde de politie afgestuurd op enkele ’verdachte mannen’ die gewoon in de grond aan het graven waren. Eenmaal gearriveerd, realiseerde de politie zich snel genoeg dat er een foutje was gemaakt door de melder.

De mannen waren kabels uit de grond aan het trekken, zo bezwoer de tipgever. De Alpense politie kwam polshoogte nemen, maar kon snel genoeg concluderen dat niemand hier bezig was met sabotage van de plaatselijke informatievoorziening.

„We kregen de melding binnen dat er twee verdachte mannen kabels uit de grond aan het trekken waren. Dit bleken medewerkers van KPN te zijn die glasvezel aan het trekken waren. Dit doen zij altijd in de nacht, omdat het signaal er af moet en de meeste mensen dan aan het slapen zijn en hier dan geen last van hebben”, zo laat de Alphense politie weten.

Daarmee was de melding afgedaan. Wel moesten agenten gedurende afgelopen weekeinde nog twee andere keren in actie komen vanwege verdachte situaties. Zo gingen agenten op zoek naar een man die huizen observeerde, en lag er een verdachte tas in de bosjes.

Lees ook: Achtervolging met 170 kilometer per uur door Alphen: een jaar cel

Net binnen