Roderick Paling (33) doet komend weekend mee aan ONK poker: ’Het is voor de hobby, maar ik wil wel winnen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Roderick Paling (33): ,,Ik poker al vanaf mijn achttiende. Vooral online via Pokerstars. In die tijd was het veel te gek. Dan deed ik mee aan online toernooien waarvoor je 500 euro moest inleggen om mee te doen. Met het risico dat je al na twee rondes wordt uitgeschakeld. Ik zie het nu anders. Het is voor de hobby.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Komend weekend doe ik mee aan het Open Nederlands Kampioenschap poker in Nijkerk. Van de 27.000 deelnemers zijn er nu nog 250 over. Het is voor het eerst dat ik me voor de finaleronde heb geplaatst. Ik heb voor de coronacrisis één keer meegedaan aan de voorrondes, maar het niet gehaald. Nu wel. Dat is toch een hele prestatie, want er doen echt goede pokeraars mee aan die toernooien door het hele land.

In Nijkerk is het natuurlijk niet online, maar dan zit je rechtstreeks tegenover de rest van de spelers. De groep van 250 wordt op zaterdag in tweeën gedeeld. Na een middag en een avond pokeren, gaan de winnaars door naar de finale op zondag. Ik hoop me te plaatsen voor de zondag. Dat zou leuk zijn. Ter voorbereiding heb ik de afgelopen tijd al genoeg live-toernooien gespeeld. Ik eindigde regelmatig best hoog, dus ik heb alle vertrouwen in dit weekend.

Of ik goed kan bluffen? Het hangt af van de spelers om je heen. Zit je aan een ’loose-tafel’, dan worden er meer handen gespeeld. Ook met mindere kaarten. Dan komt er wat meer bluffen bij kijken. Zit je aan een ’tight-tafel’, dan worden er alleen goede handen gespeeld. Dan heeft bluffen wat minder zin. Het is aftasten.

De winnaar van het toernooi in Nijkerk maakt trouwens kans op een sponsorcontract. Dat zou betekenen dat je mee zou kunnen doen aan toernooien op bijvoorbeeld Malta. Daar is veel geld te verdienen. Al doe ik het daar niet direct voor, want ik heb een baan als accountmanager bij Group Depre Petfood. Het is wat ik al zei: hobbymatig. Maar ik wil wel winnen, want ik kan slecht tegen mijn verlies, haha.’’

Lees ook:Jelmer Vaatstra (21) startte samen met een vriend een kledinglijn met duurzame kleding: ’Dat je bij de Primark een broek van een tientje kan kopen, kan eigenlijk niet’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Net binnen