ZZ Leiden legt Luuk van Bree langer vast

Luuk van Bree in actie.

Luuk van Bree in actie.© Foto Hielco Kuipers

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft Luuk van Bree weten te behouden. De goed schietende forward tekende voor nog eens twee jaar bij de kampioen van de BNXT League.

De 26-jarige Van Bree heeft al twee contractjaren achter de rug in de Sleutelstad. Met ZZ Leiden werd hij in 2021 landskampioen en afgelopen seizoen winnaar van de eerste editie van de BNXT League met België en Nederland.

De uit Helmond afkomstige Van Bree genoot zijn opleiding bij Canarias Basketball Academy in Spanje en de universiteitsploeg van Bradley in de Verenigde Staten. Daarna sloot hij zich aan bij ZZ Leiden.

Van Bree kwam de afgelopen twee seizoenen meestal van de bank, maar in die rol ontpopte hij zich tot een belangrijke schakel in het team van coach Geert Hammink. De 2.03 meter lange forward is van vele markten thuis, maar het meest in het oog springt zijn spatzuivere afstandsschot.

Naar verluidt dongen er meer Nederlandse clubs naar de diensten van de international, maar Van Bree, populair bij de fans van ZZ, heeft zich voor nog eens twee seizoenen verbonden aan Leiden. Daarmee heeft de club zich opnieuw verzekerd van een Nederlandse kern, met ook Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht en nieuwkomer Stan van den Elzen voor meerdere jaren vastgelegd.

,,Luuk heeft zich de afgelopen twee seizoenen goed ontwikkeld en aangetoond een waardevolle kracht voor ons team te zijn”, zegt voorzitter Marcel Verburg. Van Bree is op zijn beurt blij dat hij bij ZZ Leiden kan blijven. “Ik heb zin in het nieuwe seizoen en om te gaan werken met de nieuwe coach Roberts Stelmahers. We willen natuurlijk doorbouwen op het succes van de afgelopen jaren.’’

Net binnen